Fysiotherapie: From injury to superdog: conservatieve en postoperatieve behandeling van de orthopedische en neurologische patiënt

20/11/2019

ASSISTENTEN VAN LEDEN OOK WELKOM door in te schrijven via website.

 

Tijdstip

Datum: 20/11/2019
Uur: Ontvangst 20.00 u, les stipt 20.30 u

Spreker(s)

Ellen Martens

Locatie

Flanders Nippon Golf & Business Club VZW
Vissenbroekstraat 15
3500 Hasselt

Parking & GPS Adres:

Boksbeemdenstraat
3500 Hasselt


INHOUD

Orthopedische en neurologische aandoeningen zijn de twee meest voorkomende deelgebieden binnen de fysiotherapie. Veel van deze aandoeningen kunnen baat hebben bij fysiotherapie. Echter niet iedere behandelingstechniek is toepasbaar in iedere fase van het revalidatieproces. Ook is hydrotherapie niet geschikt voor alle patiënten, soms is het zelfs gecontraïndiceerd. In deze lezing geven we meer uitleg over hoe en wanneer fysiotherapie een aanvulling kan zijn op de klassieke diergeneeskunde

INFO SPREKER

Haar liefde voor dieren heeft Ellen met de papfles meegekregen. Vermits haar moeder dierenarts is werd ze al op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met het wel en wee van allerhande huisdieren. Haar interesse in dierfysiotherapie is gegroeid doordat ze zelf actief in de paardensport zat en dus ook veel sportletsels tegenkwam die een bepaalde revalidatie vereisten.

In België moet je ofwel dierenarts ofwel humaan kinesist zijn om toegelaten te worden tot de opleiding dierfysiotherapie. Ellen heeft gekozen voor een basis als humaan kinesist waardoor ze in juni 2002 is afgestudeerd als licentiate kinesitherapie. Onmiddellijk daarna is ze gaan specialiseren voor dieren waardoor ze zowel het diploma dierenfysiotherapeute als osteopate voor honden en paarden bezit. Tevens is ze gediplomeerd manueel therapeute en momenteel ook bezig met een opleiding acupunctuur.

Een internship in het veterinary rehabilitation center TOPS in Chicago heeft haar doen beseffen dat ze in Amerika veel verder staan. Daarom is Ellen in Amerika opnieuw aan de opleiding begonnen waardoor ze daar ook gediplomeerd is. Nog steeds gaat Ellen op regelmatige basis opleidingen, bijscholingen, congressen en stages in Amerika volgen.

Naast het behandelen van dieren geeft ze zelf ook nascholingen, begeleidt ze toekomstige dierenfysiotherapeuten en is ze docent aan de hogeschool van Roeselare.