Reptiel van A tot Z

08/05/2019

GRATIS VOOR DIERENARTSEN
ASSISTENTEN zijn zonder hun dierenarts GRATIS welkom indien hun dierenarts lid is of zich lid maakt.

OMSCHRIJVING:

In deze les wordt reptielengeneeskunde vanuit de basis besproken en wordt er een overzicht gegeven van alle mogelijke aspecten die van belang zijn bij het uitwerken van een diagnostisch en therapeutisch plan en wordt het correct hanteren, bemonsteren alsook het correct toedienen van medicatie aan reptielen geïllustreerd. De belangrijkste aandachtspunten met betrekking tot de huisvesting en verzorging die van belang zijn naar de preventie van frequent voorkomende aandoeningen zullen eveneens aangebracht worden.

Ook voor de dierenarts die eerder sporadisch een reptielenpatiënt aangeboden krijgt vormt deze les een gestructureerde leidraad om op een correcte manier een klinisch onderzoek, staalnames en routine testen uit te voeren en een behandeling op te starten voor de meest voorkomende aandoeningen die bij reptielen gezien worden. De rol van de dierenarts in ziektepreventie bij reptielen zal sterk benadrukt worden. Er zal gewerkt worden aan de hand van praktische voorbeelden en de les zal ondersteund worden met uitgebreid fotomateriaal.

Gedurende de laatste decennia heeft de manier van houden van reptielen als huisdier een enorme evolutie gekend. Bij een groot deel van de reptielenhouders lijkt er in toenemende mate een laagdrempeligheid te ontstaan wat betreft het opzoeken van diergeneeskundig advies. Zowel voor het individueel gehouden dier als kleine tot uitgebreide reptielencollecties lijkt de eigenaar het belang van diergeneeskundige begeleiding meer en meer te appreciëren. Moet een dierenarts een volleerd expert zijn om deze dieren te kunnen behandelen?

Tijdstip

Datum: 08/05/2019
Uur: Ontvangst 20.00 u, les stipt 20.30 u

Spreker(s)

Tom Hellebuyck DVM, PhD, Dipl ECZM (Herpetology)
Department of Pathology, Bacteriology, Avian Diseases
Division of Poultry, Exotic Companion Animals, Wildlife and Experimental Animals
Salisburylaan 133, 9820 Merelbeke, Belgium

Locatie

Flanders Nippon Golf & Business Club VZW
Vissenbroekstraat 15
3500 Hasselt

Parking & GPS Adres:

Boksbeemdenstraat
3500 Hasselt